design-homepage_top-confetti.jpg

Masterclasses

Bedankt voor jouw bericht!

Ieder jaar organiseer ik voor een beperkt aantal deelnemers een masterclass prentenboeken illustrerenVoorlopig staat er nog geen nieuwe datum gepland, maar daar zal snel verandering in komen.

Misschien heb je meer interesse in een korter Eén op één traject of een eenmalig Coaching moment. Ook dat kan.

Laat hier jouw gegevens achter als je als eerste op de hoogte wil zijn van een nieuwe reeks masterclasses of als je interesse hebt voor een korter traject of een eenmalige coaching.

Voor iedereen die graag in de wereld van prentenboeken vertoeft, zelf een boek wil maken en niet weet hoe eraan te beginnen. Ervaring is niet nodig maar een beetje tekentalent wel.

 

Voor iedereen die interesse heeft in het wordingsproces van een prentenboek. Van de eerste schets tot de contacten met de uitgeverij en de zelfpromotie via sociale media.

Voor iedereen die zijn of haar skills wil bijschaven en interesse heeft in een unieke, persoonlijke kijk achter de schermen.

Voor wie?

In ‘ons huisje’ bij vegetarisch/veganistisch restaurant Noordoever aan de Vaartkom in Leuven.

 

Een gezellige plek waar alle ruimte is voorzien om te werken en te praten. Je kan er lekkere koffie, thee en andere drankjes drinken en voor wie dat wil is er de mogelijkheid om vóór de les iets te eten. 

 

Aan de Vaartkom is er een overdekte parking die makkelijk bereikbaar is. Je hoeft dus niet naar het centrum te rijden. Het station van Leuven ligt op 15 minuten wandelen van Noordoever. Stadsfietsen van Bluebike zijn dag en nacht beschikbaar aan het station.

Waar?

Masterclasses

Door de motiverende en opbouwende feedback die we elke sessie kregen van Frank en de medecursisten, evolueerden onze eigen illustraties telkens weer. Doe daar bovenop nog een vleugje gezelligheid en een schepje gemoedelijkheid en je hebt alles om te groeien op illustratief vlak. Een echte aanrader!

Het volgen van de masterclass van Frank Daenen was één van de beste keuzes uit mijn leven. Tijdens deze masterclass heb ik door alle waardevolle feedback van Frank en mijn medecursisten veel groei doorgemaakt.

De masterclass zat vol handige informatie, praktische voorbeelden, de hoognodige tips/feedback en een goede dosis gezelligheid.

Larissa van Gurchom-Colijn 

Frank begreep onze onzekerheden, motiveerde ons en nam ons mee op een inspirerende tocht door zijn fantasierijke illustratiewereld. Bovendien had ik ook het geluk om een geweldige groep van creatieve medekandidaten te treffen die allemaal met een even klein hartje naar de eerste samenkomst afzakten.

Ik heb zoveel praktische dingen geleerd. Maar ook mijn stijl en  mijn illustreren is enorm geëvolueerd tijdens dit traject. Wat het ook zo waardevol maakt is dat je deze masterclass in een groep gelijkgezinden doet. Zo fijn om samen op pad te gaan en te zien hoe alle projecten vorm krijgen.

Je leert van elkaar en van de feedback die je krijgt van elkaar en van Frank.

Natasha Van Wesemael

Door de masterclass te volgen kreeg ik heel wat info en antwoorden.

Het lijkt allemaal ‘simpel’, maar er komt veel meer bij kijken dan wat tekenen en kleuren. 

We hadden samen met de andere cursisten een hele leuke tijd.

Allemaal hebben we hetzelfde doel, allemaal een eigen tekenstijl, allemaal dezelfde droom, allemaal heel wat opgestoken van deze cursus!

Zou ik mij opnieuw inschrijven? Absoluut!

De Masterclass van Frank is een wonderlijke belevenis. Waar je gelijkgestemde geesten ontdekt. Apart maar toch ook weer samen bewandel je een weg van tekst, beeld tot heus prentenboek. Delen is leren en groeien. Dat is een van de sterktes van deze Masterclass. Met Frank als een warme mentor die jou via gerichte tips met kennis van zaken doet groeien naar de beste versie van jouw talent. Super dankbaar dat ik dit jaar mee op pad mocht gaan. 

Katrijn Jacobs

Over de vorige masterclass

Kortere trajecten

Wil je geen nieuw project starten maar kan je wel een klankbord gebruiken bij een lopend project?

Dan kan je kiezen voor een coaching traject:

We starten met een intakegesprek van twee uur in mijn atelier in Oudsbergen.

Gedurende 6 maanden of 12 Skype gesprekken geef ik je ondersteuning en advies en ben ik jouw persoonlijke klankbord.

Dit is enkel geschikt voor illustratieprojecten. Voor concepten en geschreven verhalen is er meer tijd nodig en kan je inschrijven voor de masterclass.

Coaching momenten

Heb je enkel nood aan één coaching moment?

Kies dan voor een persoonlijk gesprek van twee uur in mijn atelier in Oudsbergen.

Tijdens dit moment bespreken we het probleem waarmee je worstelt.

 

Maar het kan evengoed een oriënterend gesprek zijn waarbij we je portfolio bespreken en verschillende mogelijkheden verkennen.

Inhoud

Doel

Het doel van deze masterclass is een uitgewerkt, gefundeerd concept voor een prentenboek. Klaar om mee naar een uitgeverij te stappen. En dat doen we uiteindelijk ook want Marita Vermeulen, uitgever bij De Eenhoorn, en Els Vriens van Uitgeverij Averbode, zullen jouw werk mee beoordelen tijdens een toonmoment.

Uiteindelijk heb je mee geprofiteerd van mijn 23 jarige ervaring in het boekenvak, de ervaring van uitgevers én de ervaringen van alle cursisten.

Droom je ervan om je eigen prentenboek te maken, net als ik 23 jaar geleden? Ik herinner me nog goed de hoop die ik had om ooit te kunnen doen wat ik nu doe. Schrijvers en uitgevers leken onbereikbaar.

 

Vandaag prijs ik mezelf gelukkig dat ik die droom heb kunnen waarmaken. Maar het was niet altijd makkelijk, het was geen rechte lijn en dat is het nog steeds niet. Ieder nieuw boek groeit uit een berg twijfels en veel werk. Gelukkig weet ik ondertussen wel hoe sommige obstakels te ontwijken en kan ik bouwen op mijn ervaring.

Dit jaar werk ik aan mijn 24ste boek. Een nieuw avontuur, nieuwe twijfels, een nieuwe berg om te overwinnen. En deze keer neem ik jou graag mee op avontuur. Terwijl je een unieke blik achter de schermen krijgt, begeleid ik jouw eigen project dat gelijk loopt met het mijne. Ik kan je helpen de valkuilen te ontwijken en in een zo recht mogelijke lijn op jouw doel af te gaan. Je profiteert dus niet alleen van mijn ervaringen, maar je kan ze meteen toetsen aan je eigen traject en

aan dat van je medecursisten.

 

We sluiten de illustratie masterclass af met een toonmoment waarbij je je werk kan presenteren aan twee uitgevers, waaronder de bekroonde uitgever Marita Vermeulen van uitgeverij de Eenhoorn.

 

En dat alles op een inspirerende plek in Leuven, bij een lekkere tas koffie. Centraal gelegen in Vlaanderen en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen.

Jij kiest een persoonlijk project waarbij ik je zal begeleiden. Dat kan een bestaand verhaal zijn, maar het mag ook een verhaal zijn dat je zelf hebt geschreven. Ik geef mijn ongezouten mening en opbouwende eerlijke feedback. En op het einde van de masterclass mag je het project voorstellen aan 2 uitgevers, namelijk Marita Vermeulen, bekroond uitgever van De Eenhoorn en Els Vriens, jarenlang medewerker van Uitgeverij Averbode. Hun feedback is zeer waardevol want de kans om je werk te tonen aan twee professionals krijg je niet zo vaak.

Iedere praktische masterclass wordt afgewisseld met een online theoretisch gedeelte waarvan de inhoud getoetst wordt aan de praktijk. Omdat ik in de periode van de masterclasses zelf aan een nieuw boek werk kan ik je meteen een unieke kijk achter de schermen geven. Zo kan je zien hoe ik zelf de theorie omzet in de praktijk. Het theoretische gedeelte wordt telkens online gedeeld zodat je dit thuis ook nog kan raadplegen.

 

Tijdens de masterclass is er ruimte voor persoonlijke begeleiding en discussie. Plus je kan ook het werk van jouw medecursisten volgen. Je leert dus niet enkel van jouw eigen traject maar ook van dat van mij en jouw collega’s. Je kan ondertussen ook verder werken aan je eigen project. Maar het grootste gedeelte zal je thuis moeten doen. Hou er dus rekening mee dat je ook thuis tijd zal moeten vrijmaken.

Om het haalbaar te houden, spreken we aan het begin van de masterclass af wat jouw doelen zijn. Afgestemd op jouw situatie en de tijd die je daarvoor kan vrijmaken.

Coaching moment

 • Een persoonlijk gesprek van twee uur in mijn atelier in Oudsbergen.

295 EURO

Masterclass

 • 5 Fysieke lessen van 3 uur.

 • 1 Fysiek toonmoment voor twee uitgevers.

 • 4 Online theoretische lessen van 1,5 uur.

 • 4 Tussentijdse 'één op één' online gesprekken van 30 minuten.

 • Eén op één begeleiding en voldoende tijd om je een duwtje te geven in de juiste richting.

 • Een unieke kijk achter de schermen bij het ontstaan van mijn nieuwe boek.

 • De mogelijkheid om te connecteren met gelijkgestemden.

 • De mogelijkheid om je werk voor te stellen aan enkele uitgeverijen.

 • En dat meer dan een half jaar lang, op een toffe locatie.

1932 EURO

(in schijven te betalen)

Korter traject

 • Coaching bij een lopend project.

 • Een intakegesprek van twee uur in mijn atelier in Oudsbergen.

 • Gedurende 6 maanden of 12 Skype gesprekken ben ik jouw persoonlijke klankbord.

795 EURO

Prijzen