Millie Duizendvoet

Vandaag is een bijzondere dag. Millie Duizendvoet mag haar lievelingspuzzel tonen aan de klas. Maar Millie heeft te lang geslapen en ze moet hard rennen om op tijd te zijn. Onderweg komt ze Harrie Eekhoorn, Kip Tok en Steven Schildpad tegen. Ze roepen haar na, maar Millie heeft haast. Op school ziet ze dat haar puzzeldoos openstond en dat er nog maar één stukje inzit.

Speelt in op de stress die bij bijzondere schoolmomenten hoort. Kleurrijke illustraties die jonge kinderen in het verhaal trekken. Op de prenten staan veel grappige details.

(Millie Centipede)

Today is a special day. Millie Centipede is allowed to bring her favorite puzzle to school—but Millie has overslept, and she has to run fast to be on time. On her way to school, she meets Harry Squirrel, Chicken Cluck, and Stephen Turtle. They all call after her, but Millie is in a hurry. At school, she discovers her puzzle box was open, and she has lost all of the pieces, except one.

  • This book relates to the stress associated with special school moments!
  • Colorful illustrations that draw the attention of young children!
  • Lots off funny details on the illustrations!

Written by Stijn Moekaars.
Published by De Eenhoorn.
First edition in 2012.
Age: from 3 yr.

Technical information

KindPicture book
Themecentipede, school, rush, puzzle
Age3+
SeriesMillie Duizendvoet
Pages28 pag.
Size20,5 x 20,5 cm
Finishhardcover
Publication Date15/08/2012
AuthorStijn Moekaars
IllustratorFrank Daenen
ISBN Nr.9789058387899

Reviews

(In Dutch)

Millie Duizendvoet ligt lekker te genieten in haar warme bed, soest nog even verder totdat papa roept “opstaan, het is vandaag een bijzondere dag!”. Millie haast zich uit bed, poetst haar tanden en heeft haar handen vol met het aantrekken van ontelbare kousen en schoenen. Snel loopt ze naar school, geen tijd meer voor ontbijt en een ochtendzoen. Haar vrienden Harrie Eekhoorn, Kip Tok, Ko Konijn en Steven Schildpad rent ze onderweg voorbij, geen tijd voor een praatje deze ochtend. Net op tijd komt ze toe op school waar de juf haar al opwacht. Trots toont ze haar nieuwe puzzel … maar wat nu … de doos is leeg, alle puzzelstukjes zijn weg … In dit vrolijke boek holt Millie Duizendvoet je haastig tegemoet. Immer vergezeld van haar vriendjes, het lieveheersbeestje en een of meer bijtjes. De mooie, kleurrijke tekeningen in warme kleuren vormen een prettige aanvulling op de eenvoudige tekst. Een duizendpoot als personage is een leuke vondst en bijdehante kleuters zullen ook wel zien op de prenten dat Millie de puzzelstukjes één voor één verliest. De vriendjes die ze in haar haast voorbij liep, brengen redding… (Pluizer.be)

Vierkant prentenboekje met daarin het verhaal van het fantasiefiguurtje Millie Duizendvoet, dat zich verslaapt op de belangrijke schooldag, waarop ze haar lievelingspuzzel aan de klas mag laten zien. Ze rent van huis naar school, en heeft onderweg geen tijd voor Harrie Eekhoorn, Kip Tok, Ko Konijn en Steven Schildpad, die haar proberen te zeggen, dat ze iets verliest. Ze komt maar net op tijd op school, en ontdekt dan dat de puzzelstukjes weg zijn. Na de grote teleurstelling komen de vier dieren een verrassing brengen. De mooie grote illustraties, geschilderd in warme kleuren, bestrijken meestal een dubbele pagina tot op de rand. Ze laten naast het verhaal nog vele leuke details zien. De tekstblokken, zwarte letters op meestal een witte achtergrond, zijn wisselend van lengte. Willekeurige regels in de tekst hebben een accent doordat die regels in kleur en in hoofdletters zijn afgedrukt. Een eenvoudig grappig verhaaltje, waarin de stress rond een bijzondere schooldag centraal staat. Kleuters kunnen zich goed identificeren met het hoofdfiguurtje. Vanaf ca. 4 jaar. (Ria Scholten-Boswerger)

×

Cart

Beste Nederlandstalige bezoeker,

Zoals je zal zien is deze website voorlopig alleen beschikbaar in het Engels.
Behalve de boeken pagina en de  workshops pagina.

Later dit jaar volgt er een Nederlandstalige versie. Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht? Laat dan hier jouw e-mail adres achter. Veel plezier!

This website uses cookies to ensure you get the best experience on my website.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on my website.