Het Pleintje, Winterwarmte

Written by Hilde Vandermeeren.
Published by De Eenhoorn.
First edition in 2013.
Age: from 6 yr.

Technical information

Kindfirst readers
Themeoutdoor, games, neighborhood, parties, family, Christmas, presents, school, snow, friendship, winter.
Age6+
Pages104 pag.
Size26,9 x 20,8 cm
Finishhardcover
Publication dateDecember 2013
AuthorHilde Vandermeeren
IllustratorFrank Daenen
ISBN Nr.9789058389084

Reviews

(In Dutch)

Een gezellig stadspleintje. Drie kinderen, vier volwassenen en een poes. Dat zijn de ingrediënten van een origineel boek voor eerste lezers. De kinderen Moon, Greg en Tijn spelen vaak op het plein. Agent Piet bewaakt de orde want Kaat Krib houdt niet van spelende kinderen. Juf Babs helpt de kinderen op school. Dichter Ron is verliefd op de juf maar voorlopig zonder veel succes.
In korte hoofdstukjes beleven de personages kleine en grote avonturen: bellen blazen , een snoepje stelen, een slee zonder rem, een gekke sneeuwpop, een been in het gips. Bij de verhalen horen doordenkertjes die uitnodigen om stil te staan bij gevoelens, goed of fout gedrag, gevaar op straat enz.
Het pleintje. Winterwarmte is een echt leesgroeiboek. De teksten gaan van makkelijk naar moeilijker (AVI 0- 5) Ook voor wie nog maar pas kan lezen, is dit dus een leuk boek. Bovendien steekt het vol afwisseling. Er zijn zoekplaatjes, raadseltjes, weetjes en korte toneeltekstjes om samen met vriendjes of met poppen aan de slag te gaan. Het pleintje. Winterwarmte wordt aangekondigd als het eerste boek van een reeks. Uitkijken dus wat Hilde Vandermeeren en Frank Daenen in petto hebben als het straks lente en zomer wordt. De prenten van dit boek zijn niet alleen knap getekend, ze zijn ook grappig en steken vol verrassingen voor wie goed kijkt (Rita Ghesquiere, Leewijzer.be)

Dit boek gaat over Moon, Tijn en Greg. Zij wonen op het Pleintje. Het is wintertijd en daar hoort Sinterklaas en Kerst bij, sneeuw, ijs en gladheid en lekkere warmte binnen. Dan mailen de kinderen naar elkaar. Of ze gaan naar het poppentheater.
Het boek is zeer gevarieerd opgevat, met verhalen, brieven, dagboekfragmenten, zoekprenten, raadsels, doe-opdrachtjes, zelf vertellen en verhalen aanvullen. Maar er is ook het e-mailverkeer tussen de kinderen. Je kunt een toneeltje spelen op basis van tekst met rolverdeling of een recept uitproberen. In het begin worden de drie hoofdfiguren geïntroduceerd naast de andere personages die een rol spelen: juf babs, dichter ron, agent piet precies, kaat krib en poes drop.
De verhalen zijn herkenbaar, met een vleugje humor. Ze sluiten aan bij de leefwereld van jonge lezertjes. De eenvoudige tekst brengt hen van AVI S tot AVI M4. Een aantrekkelijk vormgegeven geheel met kleurrijke, sfeervolle illustraties vol grappige details die voor heel wat kijk- en zoekplezier zorgen. De beelden sluiten nauw aan bij de tekst en vullen aan zodat je het verhaal in de prenten verder leest. (Pluizer)

×

Cart

Beste Nederlandstalige bezoeker,

Zoals je zal zien is deze website voorlopig alleen beschikbaar in het Engels.
Behalve de boeken pagina en de  workshops pagina.

Later dit jaar volgt er een Nederlandstalige versie. Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht? Laat dan hier jouw e-mail adres achter. Veel plezier!

This website uses cookies to ensure you get the best experience on my website.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on my website.