Boze Juffen, Blije Juffen

15.95 

Written by Siska Goeminne.
Published by De Eenhoorn.
First edition in 2019.
Age: from 5 yr.

Technical information

KindPicture Book
Themeteacher, master, being happy, school, self-confidence
Age5+
Pages44 pag.
Size28 x 23.5 cm
FinishHardcover
Publication Date15/05/2019
NUR code273
AuthorSiska Goeminne
IllustratorFrank Daenen
ISBN Nr.9789462914032

Reviews

(In Dutch)

Elke Verhulst, Pluizer.be

Ik zal het maar ineens toegeven. Ik ben fan van de tekeningen van Frank Daenen. Met plezier nam ik dit boek dus vast. De kaft is rijkelijk gevuld  met een heleboel dierenfiguurtjes die zo typisch zijn voor hem. Als ex-juf werd ik ook wel nieuwsgierig bij het lezen van de titel. Veelbelovend dus.

Op de eerste pagina maken we op de rechterbladzijde kennis met de klas van vosje, een hoop verschillende ‘kinderdieren’ zoals een giraf, nijlpaard, … Elk kind is gelijk, elk kind is anders. Vol verwachting, met vosje geheel vooraan, zien ze de juffen en meesters op hen afstappen. Je raakt niet uitgekeken op de details van deze pagina. Het kleine stukje tekst op de witte achtergrond lees je pas na het bestuderen. Dat stukje tekst past er prima bij. Zo hoort het. En die goede samenwerking tussen auteur en illustrator werkt tot op het einde van het verhaal.
Dan krijgen we het relaas over boze juffen. Wat ze doen en vooral … welk effect ze hebben op kinderen. De tekst en tekeningen vertellen het allemaal. Dit moeten de kinderen een jaartje ondergaan, maar gelukkig hebben ze het jaar nadien een blije juf. Ook het doen en laten van deze juf komt uitgebreid aan bod. We zien de kinderen weer helemaal opfleuren. Maar wat na dat jaar? Wat staat hen dan te wachten …?
Je kan dit prentenboek blijven bekijken en elke keer ontdek je weer een detail. Soms iets triest, maar ook vaak iets vrolijks. Bijvoorbeeld de drie kleine vogeltjes die op de binnenflap rondvliegen en op elke pagina wel op iemands neus zitten, met een kroontje gaan vliegen, …

Geniet van dit prachtig verhaal en de knappe tekeningen. Laat je verwonderen door de details en geniet van het goede gevoel dat het je geeft.

IlsedJ op Bol.com:

Een prentenboek wat eigenlijk over stereotypen juffen gaat. Bij de ‘boze juf’ is eigenlijk niets leuk en alles vervelend en bij de ‘blije juf’ is juist wel alles leuk en fijn en dan wil je graag naar school.
De vraag is dan, wie krijg je volgend jaar?
Ik vond het een leuk einde van het boek.

Het boek heeft mooie platen waar veel op te zien is als je even wat langer kijkt.

juffrut op bol.com:

Fantastisch verhaal vol humor. Mooie starter voor een nieuw schooljaar…

×

Cart

Beste Nederlandstalige bezoeker,

Zoals je zal zien is deze website voorlopig alleen beschikbaar in het Engels.
Behalve de boeken pagina en de  workshops pagina.

Later dit jaar volgt er een Nederlandstalige versie. Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht? Laat dan hier jouw e-mail adres achter. Veel plezier!

This website uses cookies to ensure you get the best experience on my website.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on my website.